"kukkien keskellä tuntee itsekkin kukkivansa"

maanantai 20. elokuuta 2012

kesäkukkaisia syksyisiä sellaisia

Männä viikonloppuna miulla oli jopa aikaa kuljeskella puutarhassa ja tutkailla, mitä melko hunningolla olleille kesäkukilleni kuuluu. Hoitotoimenpiteisiin kuului mm. kuolleiden ja raaskujen poisheittämistä (lobeliat ja surfiniat), runsaasti nyppimistä sekä siirtoa lähemmäs oleskelualuetta, jotta heidän kauneudestaan vois vielä loppukesän nauttia. Kastelua ei, yllättäin, tarvinnut tehdä.

Pelakuut ei oo oikeen koko kesänä päässeet kukoistamaan kovinkaan kovasti, tuo niiden rakastama aurinko kun on näyttäytynyt niin harvoin.
Silti miulla joka kesä on pelakuuta melko paljon, myö kun asutaan kuitenkin kovin aurinkoisella ja kuumalla mäellä, mikäli se arska siis näyttäytyy.....

Ikisuosikki maahumala on kyllä kasvanut ja rehottaa ja levittää voimakasta tuoksuaan ympäriinsä. Pisimmät versot on jo juurtuneet maahan ja sieltä ens keväänä sitten kait käyvät kasvamaan. Aivan ihana kasvutapa tolla humalalla!! 

Isossa sinkkiastiassa kasvaa morsiuskello, huili pitkään keskikesän ja kukkii nyt toista kierrosta. Kovin on kiitollinen kasvi, nyppimistä vaan on julmetusti!!

Vanhassa puulootassa kerrottukukkainen marketta lähtee kukkimaan kans toista kierrosta. Tää loota oli muutaman viikon keskikesällä loma-asuntomessujen yhden kohteen eturapuilla somistamassa ja pääsipä välillä kuivahtamaan vähän liikaakin. Hyvin kuitenkin vielä jaksaa aitan rappusilla.

Lämmintä syksyä ootellen,  Minna :)

1 kommentti:

  1. Kerrassaan ihania kuvia: kukkia ja asetelmia!
    Sinulle on blogissani jotakin!

    VastaaPoista